Background
5.6.2021

Rat­sas­ta­jan fy­sio­te­ra­pi­aa

Yh­teis­työs­sä Lii­ku­tel­la-yrityksen kanssaRatsastuksessa kehon hallinnalla on suuri merkitys. Oman vartalon hallinta hevosen selässä vaikuttaa niin turvallisuuteen, kuin hevosen hyvinvointiin, puhumattakaan ratsastajan oikeasta vaikuttamisesta hevosen liikkumiseen.

Meidän Team Equus, tavoitteellisista ratsastajista koostuva 8 hengen porukka, sai hienon yhteistyön Laura Santakiven Liikutella- yrityksen kanssa. Laura kartoittaa jokaisen tiimimme jäsenen alkuun ilman hevosta, ja sitten vietämme valmennuspäivää hevosten kanssa.

1622916949645_Kielo%20ja%20Leidi%20kisoissa-me.jpg

Itse kävin tapaamassa Lauraa viime viikolla. Laura kävi koko kropan läpi tarkastellen puolieroja ja lihaksiston liikkuvuutta. Testeissä paljastui, että liikkuvuus on minulla hyvä, mutta etenkin lantionpohjan lihaksistossa on pientä epätasapainoa. Kävimme myös läpi urheilijan ravintoon, nukkumiseen ja muuhun liikkumiseen liittyviä asioita, eli varsin kokonaisvaltaisesti pääsimme pohtimaan omaa liikkumista. Minullahan tulee aika paljon arkista liikuntaa, kun hoidan pääsääntöisesti meidän kuuden hevosen tilaamme. Mutta sykettä nostavampi liikunta on jäänyt vähäisemmäksi. Sovimme, että yritän lisätä hieman aktiivista liikuntaa arkeen, ei ehkä mitään ihan uutta, mutta vaikkapa koiran kanssa tehdyt kävelylenkit voi ottaa vähän reippaammassa vauhdissa ainakin osittain. Vuorokauteen kun ei lisätunteja ole mahdollista saada 😉  


Oma ongelmani ratsastuksessa onkin ollut juuri istunnan vinous, joka on jostain syystä ollut korostunut erityisesti Leidin kanssa. Pohdimme Lauran kanssa lantionpohjan lihasepätasapainoa, joka saattaa olla yksi syy lantion vinouteen. On myös mahdollista, että synnytykset, vaikkakin niistä on saattanut kulua jo jokunen tovi, ovat vaikuttaneet lihaksistoon.  Laura laittoi minulle selkeät harjoitukset, joita vielä yhdessä harjoiteltiin. Näiden avulla katsotaan tilannetta sitten viimeistään tiimipäivässä uudelleen. Oli kyllä mielenkiintoista olla ammattilaisen käsissä ja huomata erilaisia asioita omassa kehossa. Ja kyllä tuli sellainen olo, että usein sitä huolletaan hevosta ja tilataan hierojaa ja osteopaattia, mutta oma huolto jää vähemmälle. Toiveikkain mielin aloitan nyt myös omat harjoitukset, ja toivottavasti ne näkyisivät parantuneena istuntana!

1622917059698_IMG_9569-me.JPG

Kommentit