Background
17.3.2021

Tallin muut asukkaat

Saksasta palanneen Vickan- ponin kuu­lu­mi­set

Siru kirjoittaa Vickan ponin kuulumisia: 


Vickanin kanssa treenit on lähteneet hyvin käyntiin. Se on tuntunut normaalilta omalta itseltään ja liikkunut tosi kivasti. Nyt sillä oli viikon loma ihan raspauksen ja her­pes­vi­rus­ro­ko­tuk­sen takia, mutta ollaan päästy taas jatkamaan treenejä. 


Lähinnä ollaan nyt menty itsenäisesti, kerran kerkesimme käydä Jonna Aaltosen valmennuksessa, ja yritämme nyt useammin päästä siellä käymään. Tällä hetkellä toki herpesvirustilanne on sulkenut monet tallit, joten joudumme odottamaan vielä hetken varmasti valmennuksia. 1615971241454_Siru%20ja%20vipe%20maneesissa-me.jpg

Vickan on palannut hyvin nopeasti samalle tasolle, jossa se on ollut ennen pitkää sairaslomaa. Sillä on siis ollut vuosi sitten iso leikkaus, kun siltä poistettiin valtava kasvain munasarjoista. Se jouduttiin ihan nukuttamaan ja kaatamaan leikkausta varten, ja koko munasarja siis poistettiin. Jonkin aikaa leikkauksen jälkeen sille tuli vielä kaviokuume ja mahahaava, joten se on ollut pitkään sairaslomalla.

Olemme nyt tehnyt treeneissä ravissa sulkuja ja avoja, ja harjoiteltu tahdikkaampaa ravia. Vickan osaa myös passagemaista ravia, ja ollaan sitä kautta saatu voimaa sille perusraviin. Laukassa ollaan tehty myös sulkuja, sekä vaihtoja ja koottua laukkaa. Vasempaan kierrokseen Vickan vaihtaa hienosti, mutta oikea kierros on paljon vaikeampi, ja takaosa tulee helposti jäljessä. Vaihdoissa Vickan muutenkin tosi helposti kuumuu ja rupeaa laukkaamaan paikallaan ja pomppimaan.

Meidän tämän kauden tavoitteita on päästä pitkästä aikaa kisoihin, tasolla Vaativa B! Ja päästä treenaamaan kunnolla 😊

Kielo%20ja%20Siru-me.jpg
some-3154-me.jpg

Kielo Kestinmäki

Olen keski-ikäinen ratsastuksen harrastaja ja oman kotitallin pitäjä. Intohimona ovat kouluratsastus, hevoskasvatus sekä suomenhevoset. Ammatiltani toimin Tukesissa valvoen erilaisten eläinpalveluiden asiakasturvallisuutta. Koulutustaustani on maa- ja metsätaloustieteiden parista,  tarkemmin kotieläintieteiden saralta, Helsingin yliopistosta. 

Kommentit