Background
18.2.2021

Tallin muut asukkaat

Mitä kuuluu Sissi - ponille

Sissi- poni, eli oikeammin Goldencoast Night Star on 20- vuotias Welsh Mountain- rotuinen ponirouva. Sissi on ollut meillä jo pikkuvarsasta saakka. Se hankittiin alunperin varsakaveriksi omalle puoliveriselleni Lillille, joka siis on myös  nyt 20- vuotias. Kaverit elivät jonkin aikaa samassa karsinassakin, mutta kokoero kasvoi sitten melkoiseksi. Siinä missä Sissi on ehkä hieman pienikokoinen rotunsa edustaja 114 cm:n säkäkorkeudellaan, kasvoi Lillistä aika jättiläinen, 175cm... Mutta hyviä kavereita ne olivat ja pärjäävät edelleen hyvin toistensa seurassa. 

Sissi%20agilityss%C3%A4%20Pori-me.jpg

Sissi on ollut monessa mukana! Sillä on kilpailtu pienissä ratsastusluokissa, esteitä ja koulua, ja sillä on myös ajettu. Sissi on nuorena kantakirjattu II- palkinnolla ja se sai erityismaininnan hyvästä luonteestaan. Sissi on käynyt vanhainkodissa rapsutteluponina ja lasten päiväkodeissa talutusratsuna. Lisäksi ponin omistaja Siru on kouluttanut Sissille kaikenlaisia temppuja ja poniagilitya. Sissi on ollutkin nopea oppimaan, ja on älykäs pieni poni. Sissi onkin ainut poni, joka on joskus aikoinaan karattuaan laitumelta, hypännyt sinne takaisin minut nähtyään ;) 


Monien Brittein saarilta kotoisin olevien ponien tapaan Sissi on kaviokuumeherkkä, ja se täytyy pitää sutjakassa kunnossa. Ruokinnan perustana on ehdottoman vähäsokerinen heinä, ja meillä onkin ollut ilo saada tänä vuonna todella alhaisilla sokeriarvoilla olevaa heinää Juha Sivolta, Kokkosalon tilalta. Sissi ei valitettavasti pääse enää nauttimaan laidunelämästä kaviokuumeriskin takia, mutta niitettynä se voi pieniä kourallisia saada maisteltavaksi. Viime vuonna Sissiltä löydettiin ähkyn yhteydessä Cushingin tauti. Sissi saa nyt lääkitystä siihen ja onkin piristynyt aivan entiselleen!


Sissi toimii nykyään Didi- varsan kaverina, ja Didi tunnollisesti pitää Sissiä liikkeessä tarhassa, ikioma personal trainer. Didin kanssa ne ovat muuten kyllä hyviä kavereita ja syövät samasta heinäkasasta.  Sissillä ratsastaa pienikokoinen ratsastaja ja lisäksi se harjoittelee Sirun kanssa temppuja. 

unnamed%20(5)-me.jpg
some-3154-me.jpg

Kielo Kestinmäki

Olen keski-ikäinen ratsastuksen harrastaja ja oman kotitallin pitäjä. Intohimona ovat kouluratsastus, hevoskasvatus sekä suomenhevoset. Ammatiltani toimin Tukesissa valvoen erilaisten eläinpalveluiden asiakasturvallisuutta. Koulutustaustani on maa- ja metsätaloustieteiden parista,  tarkemmin kotieläintieteiden saralta, Helsingin yliopistosta. 

Kommentit