Background
1.12.2020

Jou­lu­ka­len­te­ri

Luukku 1: Mistä kaikki alkoi

Oma hevosharrastukseni alkoi 80-luvulla, kun perheemme muutti kaupungista maalle. Naapurin suomenhevosvarsa kun karkaili meille, niin siitä innostus hevosiin alkoi! Vaikkakin alkuun luulin niiden olevan villihevosia :D 


Sen ajan hevosteluun kuului kaikenlainen hevosten kanssa puuhailu. Mitään hommia ei vieroksuttu ja monet kerrat tuli matkattua reen kyydissä, kun naapurin ravihevosia treenattiin. Sormet ja varpaat paleltuivat, mutta se ei menoa haitannut. 


Kirjastoautosta lainattiin kaikki mahdolliset hevoskirjat ja hevoslehtien tilaaminen käynnistyi jo tuolloin. 


Virkka- varsa oli tilan oriin, Virelon jälkeläinen. Virelo taas polveutui suoraan oriista Erilo. Virelolla oli 30 jälkeläistä. Virelon rekikyydissä tuli istuttua lukuisat kerrat, mutta isoa oria emme muuten saaneet käsitellä. 


Silloin ei suoranaista välineurheilua kimalteineen harrastettu, vaan aivan kaikista huonoimmat vaatteet valittiin tallille, ja hevosten varusteetkin olivat aika vaatimattomia. Kuvassa näkyy itse tehty riimunnaru, paalinarusta totta kai ;) 

some-3154-me.jpg

Kielo Kestinmäki

Olen keski-ikäinen ratsastuksen harrastaja ja oman kotitallin pitäjä. Intohimona ovat kouluratsastus, hevoskasvatus sekä suomenhevoset. Ammatiltani toimin Tukesissa valvoen erilaisten eläinpalveluiden asiakasturvallisuutta. Koulutustaustani on maa- ja metsätaloustieteiden parista,  tarkemmin kotieläintieteiden saralta, Helsingin yliopistosta. 

Kommentit