Background
23.12.2020

Jou­lu­ka­len­te­ri

Luukku 23: Belunan esittely

Tänään esittelyvuorossa on meidän tallilla asuva risteytysponi Beluna eli Bella. Bella on kohta 19-vuotias ponirouva, ja se toimii tyttäreni Sallan harrasteratsuna ja tallin nuorison lapsenvahtina. Bella on meillä ylläpidossa. 

DSC02211-me.JPG

Bella on varsin viisas ja kokenut poni, se on kilpaillut nuorempana esteratsastuksessa, mutta meillä se ei enää ole kilpailukäytössä vaan enemmänkin monenlaisessa hyvän mielen harrastelussa. 


Bella suhtautuu rauhallisesti moneen asiaan, kunhan sen ruokarauha on taattu. Toki ponirouvakin saattaa saada hepuleita ja laukkailla muiden kanssa ympäri tarhaa, mutta pääasiassa se on enemmänkin rauhallinen ja hitaammasta menosta nautiskeleva. 

Bella%20vapaana%20(2)-me.png

Bellan kanssa on mukava harrastaa monenlaista, se on hyvin koulutettu ja varma ja tasainen kaveri. Bellan kanssa touhutaan paljon muutakin, kuin ratsastusta; sen kanssa tehdään maasta käsin asioita ja se osaa joitakin poniagilityn tehtäviä. Bella myös pitää kaikenlaisesta hoidettavana olemisesta, harjaamisesta ja hieronnasta. 

Bella%20(3)-me.jpg

Bella nauttii olostaan laumassa ja se saa ulkoilla pienessä porukassa virikkeellisessä metsätarhassa. Se onkin laumansa ehdoton kuningatar, ja meille ihmisille on hyvä asia, että se pitää erityisesti meidän nuoren varsan ojennuksessa. Lauman johtotehtävissä on myös vastuuta, kun porukka on päivälevolla, ovat muut kokoontuneet Bellan taakse turvaan lepäilemään. Bellan olemus huokuu varmuutta ja sellaista omaa tilaa, ja se kertoo nätisti, mutta selvästi varsalle, missä sen paikka on. Ensimmäisen kerran Didi-varsan kanssa samassa tarhassa ollessaan, Bella vain hieman nosti toista takajalkaa ilmaan, ja varsa perääntyi laukalla. 


Bella on ehdottomasti meidän tallin väen helpoin ja mutkattomin tapaus, kaikki asiat ovat sen kanssa helppoja. Tietty nyt maastossa ja erityisesti pellolla laukatessa sekin voi innostua ja heittää muutamat riemupukit, mutta kyllähän joka poniin kuuluu ripaus pilkettä silmäkulmaan!

Bella%20ja%20Leidi%20(2)-me.jpg

Kommentit