Background
22.12.2020

Jou­lu­ka­len­te­ri

Luukku 22: Leidin isoisä Lastun Leka

Tänään kurkistamme Leidin isoisän, Lastun Lekan saavutuksiin ja sukutauluun. Lekan emä oli Ypäjän tamma Akuli, jolla oli myös muita hienoja jälkeläisiä, kuten jalostusori Samuli. Akuli itse oli upea tamma, ja se saavutti suomenhevosten koulumestaruuden vuonna 1980. Sen lisäksi Akuli sai 12 jälkeläistä. Hienon tamman muistolle järjestetään Ypäjällä Suomenratsujen kuninkaallisissa Akulin Pokaali- muistokilpailu. Kisaan osallistui tänä vuonna myös Leidi!


Lastun Leka menestyi nuorena Laatuarvosteluissa ja voitti myös Kasvattajakilpailun. Sillä on tällä hetkellä noin 140 jälkeläistä ja vielä tänä vuonnakin virkeällä orilla oli kymmenkunta astutusta. 

Lastun%20leka%20mainos%20(2)-me.jpg

Lekan omistaja Noora Ojanperä kertoo, että ori on kohta 24-vuotias ja edelleen hienossa kunnossa sekä virkeä. Lekan jälkeläiset ovat menestyneet niin este- kuin kou­lu­rat­sas­tuk­ses­sa­kin, ja kuuluisin näistä on varmasti Leidin isä Hessin Leevi. 


LAstun%20Leka%20joulu-me.jpg

Lastun Lekan omistaja pohtii, että ehkä joihinkin jälkeläisiin on saattanut tulla "kikkelis-kokkelis"- geeni :D. Ja senhän me kaikki Leidin kanssa touhunneet voimmekin allekirjoittaa, että Leidillä se takuuvarmasti on! Vaikka toisaalta hieman reippaammalla luonteella on myös vaativampien liikkeiden opettelu tulevaisuudessa helpompaa, kun omaa energiaa on tarpeeksi. Leidihän on muuten isoisänsä ja isänsä tapaan kiltti ja hyvällä työmoraalilla varustettu, ainoastaan silloin tällöin hormonit sekoittavat pään ja tulee ylimääräisiä juhlaliikkeitä. 


  


Kommentit