Background
17.12.2020

Jou­lu­ka­len­te­ri

Luukku 17: 6-vuotias Leidi kas­vat­ta­ja­kil­pai­lus­sa

Leidi alkoi 6-vuotiaana olla jo aikuisen hevosen mitoissa, vaikka omaan silmään se näytti edelleen hieman hoikalta. Poikkeuksena moniin rotutovereihinsa, se on pysynyt hyvin solakkana, mikä on tietysti terveyden kannalta on tärkeää. Iso osa kun har­ras­te­he­vo­sis­tam­me on valitettavasti turhan pulskia. Leidi käyttää ylimääräisen energiansa lihomisen sijaan omaan liikuntaan, ja se saattaakin tarhassa ottaa omat riemuloikkansa. Nyt aikuisena se kyllä on saanut massaa, mutta ei onneksi ole yhtään paksu. 

Talvella treenailtiin ihanalla Equibalans- areenalla!

Leidi%206%20v%20Equibalans%20areena-me.jpg

6-vuotias suomenhevonen valmistautuu Kas­vat­ta­ja­kil­pai­luun. Kilpailu on Suomenratrut ry:n organisoima, ja siihen kerätään osallistumismaksuja yksivuotiaasta lähtien. Maksut sekä yhteistyökumppanin tuki mahdollistavat hienon kokoisen rahapalkinnon, parhaimmillaan voittajahevoselle on maksettu lähes 5000 euroa. 


Koska Leidi oli ollut terve ja sillä oli energiaa ylimäärin, se päätettiin laittaa osallistumaan Kas­vat­ta­ja­kil­pai­luun molemmissa lajeissa. Esteillä se oli meidän mielestä sillä tasolla, kuin kuuluikin, ja suoriutui har­joi­tus­kil­pai­luis­sa saman korkuisista radoista helposti. Koulupuolella meillä oli vielä selkeästi enemmän tekemistä, varsinkaan laukka ei ollut vielä valmis. Tuolloin mietitytti, onko sittenkin kouluratojen vaatimukset liikaa 6-vuotiaille Kas­vat­ta­ja­kil­pai­lus­sa? Vaikka luokat ovat helppo A-luokista helpommasta päästä, ovat ne kuitenkin jo helppoa A:ta. 

Leidillä ratsasti Kasvattajakilpailun kouluosuudessa Siiri Kyrö. Laukat olivat tosiaan radalla vaikeat, eikä Leidi vielä tuossa vaiheessa venynyt ravissakaan tarpeeksi, eli pisteet jäivät alhaisiksi. Sunnuntain koululuokassa tuli vielä kaiken lisäksi hieman ylimääräistä hässäkkää, joten pisteitä ei kertynyt. 

Leidi%206%20v%20kasv%20kisa%20koulu-me.jpg

Estepuolella Leidin esitti salla Varenti, tuttu ratsastaja jo 5-vuotiskaudelta. Ratsukon yhteistyö oli toimivaa ja Leidi sai hienot radat, harmillisesti toisena päivänä tuli yksi pudotus ja toisena kaksi, joten emme ihan yltäneet palkinnoille. Leidi kuitenkin suoritti tehtävät mielellään ja varmasti, eikä raskas viikonloppu tuntunut olevan liikaa nuorelle hevoselle. Kuitenkin tällainen vaatimus nuorelle hevoselle on sellainen, että  sen tulee olla ehdottoman terve ja hyvässä fyysisessä kunnossa ja riittävästi valmisteltu. 

Leidi%206%20v%20kasvattajakisa%20esteet-me.jpg

Kommentit