Background
15.12.2020

Jou­lu­ka­len­te­ri

Luukku 15: Leidi 5-vuotiaana, melkein aikuinen hevonen?

Leidi täytti 5 vuotta vuonna 2017 ja nuoren hevosen urapolulla oli siirrytty ihan kunnolla ratsun tehtäviin. Toki ajoittain Leidi pääsi purkamaan energiaansa laitumelle, niin kesäisin, kun talvellakin hankeen loikkimaan. Leidin selkein kasvu oli selkeästi taittunut ja satunnaisia energianpuuskia alkoi olla aiempaa enemmän. 

Leidi%205%20v%20koulukisa-me.jpg

5-vuotiaiden suomenhevosten ala-asteeseen kuuluu Laatuarvostelu. Finaaliin karsitaan kilpailutulosten perusteella, kun 3- ja 4-vuotiaille oli omat karsinnat. Kilpailutuloksia piti olla joko koulu- tai es­te­rat­sas­tus­kil­pai­luis­ta, vähintään hyväksytty tulos tasolla helppo C, tai esteratsastuksessa 80 cm:n tasolla. Itse ratsastin Leidillä nuo koulutulokset ja lisäksi Leidin ratsastustiimiin tuli taitava Salla Varenti hyppäämään. Leidi kävi ennen Suomenratsujen Kuninkaallisia, joissa Laatuarvostelun finaali oli, sekä koulu- että es­te­rat­sas­tus­kil­pai­luis­sa keräämässä kokemusta. 

Leidi%205%20v%20Salla%20Varenti%20hypp%C3%A4%C3%A4-me.jpg

Esteillä Leidin meno oli sen verran reipasta, että siinä mielestäni kokenut ratsastaja oli hevosellekin paras ratkaisu. Leidi tykkää hyppäämisestä tosi paljon, ja oikein imee estettä kohden. Siitä olisi varmasti tullut myös kelpo estehevonen, jollei omistaja olisi enemmänkin kouluorientoitunut. 

Hieman upottavaa, tuumaa Leidi.

Leidi%205%20v%20Laatuarvostelu%20koulu-me.jpg

Harmillisesti meidän kouluratsastusosuus Laatuarvostelussa epäonnistui täysin. Itse jännitin kovasti koko tilannetta ja lisäksi Ypäjän hiekkalaatikon pohja oli kovissa sateissa pehmennyt aivan mutavelliksi, jossa en saanut liikkeitä kunnolla esitettyä. Leidi ei myöskään halunnut mennä aivan vetiseen toiseen päätyyn lainkaan. 

Leidi%205%20v%20Laatuarvostelu-me.jpg

Esteillä Leidi esiintyi kuitenkin hienosti! Se sai pisteet: 7,5-8,75-7,0. Kapasiteetista ja laukasta tuli siis tuo korkein pistemäärä, melkein 9! Kiitokset Sallalle Leidin esittämisestä. Vaikka välillä oli vauhtia kovasti ainakin keski-ikäistyvän kouluratsastustädin mielestä, Sallaa ei tuollainen häirinnyt. 

Leidi%205%20v%20tallin%20juhlat-me.jpg

Syksyllä 2017 juhlittiin vielä kotitallin 16-vuotisjuhlia. Alunperin oli tarkoitus pitää juhlat jo 15 vuoden kohdalla, mutta koska ne jäivät, otettiin uusintayritys seuraavana vuonna :D 


Ensi vuonna meidän talli täyttääkin jo 20 vuotta! Saapi nähdä, millaista menoa sa ohjelmaa keksimme sen juhlistamiseksi. 

Kommentit