Background
12.12.2020

Jou­lu­ka­len­te­ri

Luukku 12: Tallin pik­ku­jou­lut

Mikä onkaan hevosihmiselle parempi tapa virittäytyä hiljalleen joulun tunnelmaan, kuin oman tallin pikkujoulut! Meillä on ollut tapana pitää joka vuosi samantyyppiset pikkujoulut oman tallin väen sekä muutamien ystävien kera. Perinteisesti ohjelmassa on tallin ja hevosten koristelua jouluiseksi, sekä jouluisia ratsastusesityksiä. Monesti olemme kokoontuneet ratsastuksien jälkeen sisätiloihin glögille ja kuulumisia vaihtamaan, mutta nyt koronatilanteesta johtuen, olimme ainoastaan ulkona. 


Tänä vuonna tallilla oli hieman levoton meno, koska olimme saaneet juuri eilen kotiin Saksassa muutaman vuoden asuneen ponin Vickanin. Pientä lisähämminkiä siis laumadynamiikkaan, joten varsinaiset ratsastusnäytökset jätettiin suosiolla väliin ja ratsastettiin joulumusiikin tahdissa. 


Leidi oli kuitenkin tänään todella rento ja mukava ratsastaa! Olisikos sitten uuden laumakaverin tulo sen verran valvottanut, että ne viime päivinä useasti esiintyneet energianpuuskat olivat muisto vain. Tai sitten väkirehujen poistaminen kokonaan ruokavaliosta on myös auttanut asiaa. 

IMG_8095-me.JPG

Tallin nuoriso-osasto sen sijaan kunnostautui riehakkaamman pikkujoulutunnelman ylläpitämisessä. Metsätarhat ovat viime päivinä olleet osin jäisiä ja muhkuraisia, joten kengätön Didi-varsa ei ole päässyt ihan samaan tapaan liikkumaan, kuin normaalisti. Didi otti päivän pomput karsinassaan ja pukitteli ja potki päin seiniä. 

Tulis nyt vaan lunta reippaasti, niin pääsisi taas hangessa riehumaan, pohtii Didi 1,5 vuotta.

IMG_7970-me.JPG

Osa tallin väestä oli panostanut koristeluun astetta enemmän, ja kivoja joulukorttikuvia heistä saatiinkin. Harmillisesti keli ei ollut ihan parhaimmillaan, aamun pieni lumipeite oli lähes poistunut. Onneksi olemme saaneet kentän pidettyä ratsastuskunnossa suolaamalla sitä. 

IMG_8046-me.JPG

Vickan on takaisin kotimaassaan ja saa rauhassa parannella oloaan maaseudun rauhassa. Kotitallilla on sille jo entuudestaan tuttuja laumakavereita, mutta myös muutama uusi. Alkuun se tarhaa yksin, jotta voidaan hieman ehkäistä mahdollisia tartuntatauteja, ja että koko muu lauma rauhoittuu ja tottuu taas uuteen kaveriin. Sitten se pääsee Leidin kanssa samaan tarhaan, metsään kiipeilemään ja havuja hamuilemaan. 

IMG_8027-me.JPG

Kommentit